sobota, 24. september 2011

Čokoladni hlebčki

Za čokoholike!
3 jajca in 120 g sladkorja v prahu stepamo, da zmes naraste. Dodamo 90 g mehke margarine, žlico ruma, 1 vanilijev sladkor, sok 1/2 limone, 30 g kakava, 1/2 pecilnega praška, ščepec Kotanyi soli, 200 g moke in 200 g stopljene čokolade.
Premešamo in damo na hladno za 45 minut, da se zmes strdi. Nato naredimo kroglice, jih povaljamo v sladkorju v prahu in položimo na pekač obložen s peki papirjem. Če postane zmes premehka, jo ponovno damo v hladilnik za nekaj minut. 
Pečemo 15 minut v naprej ogreti pečiti pri 180 stopinj. Med peko se kroglice same oblikujejo v hlebčke.
Dober tek!

sreda, 14. september 2011

Jabolčno-skutni kolač

Kremna obloga na krhtem testu
Sestavine za krhko testo:
200 g moke
125 g masla
70 g sladkorja v prahu
ščepec Kotanyi soli
1 jajce
Sestavine za nadev:
4 jajca
500 g skute
150 g sladkorja
ščepec Kotanyi soli
60 g škroba
75 g masla
sok 1 limone
4 jabolka
Moko, maslo, sladkor v prahu, sol in jajce zgnetite v gladko testo. Zavijte ga v prozorno folijo za živila in postavite v hladilnik za približno 30 minut.
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160).
Na pomokani površini razvaljajte testo in z njim obložite namaščen pekač za pito, premera 26 cm. Testo pecite približno 15 minut.
Za nadev ločite jajca. Skuto zmešajte z rumenjaki, sladkorjem, soljo in škrobom. Raztopite maslo in ga skupaj z limoninim sokom vmešajte v skutno kremo. Beljake čvrsto stepite. Jabolka olupite, narežite na četrtine, odstranite peške in naribajte. Jabolka in sneg vmešajte v skutno kremo.
Testo vzemite iz pečice in nanj stresite skutno zmes.
Kolač pecite še 40 minut. Postrezite posutega s sladkorjem v prahu.
Dober tek!

nedelja, 4. september 2011

Čokoladni mafini II.

Sladko darilo
Kot sem napisala v prejšji objavi, da bom naredila tudi bolj temne čokoladne mafine, sem včeraj to tudi storila. Receptu iz prejšnje objave sem dodala stopljeno temno čokolado, tako da izgledajo bolj čokoladni!
Dober tek!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...