petek, 27. julij 2012

Solata iz mlade špinače s pinjolami

Za super malico ali pa celo kot kosilo.
Oprano in dobro odcejeno mlado špinačo damo v skledo. V posodici z metlico dobro zmešamo olivno olje, Kotanyi sol, sveže mleti Kotanyi črni poper in balzamični kis. Prelijemo čez špinačo in dobro premešamo. Segrejemo ponev in v njej prepražimo pinjole, da dobijo rjavkasto barvo, pri tem pazimo, da jih ne zažgemo. Špinačo naložimo na krožnik, potresemo s pinjolami in naribanim ali nastrganim parmezanom. Takoj postrežemo.
Očiščen mladi krompri posolimo, dodamo Kotanyi začimbo za krompir
in spečemo v pečici v naoljenem pekaču.
Dober tek!

petek, 6. julij 2012

Terasasti piškoti

mmm kako dišijo domači piškoti!
Za približno 60 piškotov potrebujemo:
500 g moke
150 g sladkorja
1 jajce
1 rumenjak
250 g masla
brusnična marmelada
sladkor v prahu
Moko presejemo v skledo in dodamo sladkor, jajce, rumenjak in maslo ter vse skupaj zmešamo. Testo zavijemo v prozorno folijo in ga za približno 30 minut postavimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Testo razvaljamo, izrežemo poljubno obliko (zvezdice) različnih velikosti. Položimo jih na pekač obložen s peki papirjem in pečemo 10-15 minut.
Ohlajene piškote spajamo z marmelado in jih na koncu potresemo s sladkorjem v prahu.

Dober tek!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...