nedelja, 9. november 2014

ČOKOLADNI TRIKOTNIKI

z breskvami in fino skutno kremo
Pečico segrej na 200 stopinj.
Zmešaj 4 jajca, 150g sladkorja in 4 žlice vode.
V drugi skledi zmešaj 110g moke, 40g kakava in 1 pecilni prašek.
Jajčno sladkorno mešanico penasto stepi z ročno metlico za stepanje. Vanjo dodaj mešanico moke in vse skupaj dobro premešaj.
Testo vlij v tortni model, obložen s peki papirjem in ga peci približno 15 minut.
Zmešaj 120ml kave, 100ml marsale in 1 vanilij sladkor.
Vroč biskvit večkrat prebodi z vilicami, ga prelij s pripravljeno tekočino in počakaj, da se ohladi.
700g breskev iz pločevinke zreži na krhlje in z njimi obloži biskvit.
Zmešaj 250g skute, 250ml (stepene) sladke smetane in 2 vanilij sladkorja. Kremo porazdeli  po breskvah in kolač po želji okrasi s še kakšnim krhljem breskve.
Dober tek!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...