sreda, 1. julij 2015

RIBEZOV KOLAČ


KO SE POMEŠA SLADKO IN KISLO


Biskvit:
4 jajca
200 g sladkorja
2 dl mleka
2 dl olja
350 g moke
1 pecilni prašek
50 g kakava
Iz beljakov naredim sneg. Nato zmešam sladkor in rumenjake. Dodam olje in mleko in rahlo premešam. Postopoma dodajam moko s pecilnim praškom, kakav in sneg iz beljakov.

Nadev:
1/2 kg skute
3 jajca
150 g sladkorja
1 vanilij sladkor
1 jogurt
1 prašek vanilij pudinga
1 kg ribeza
Zmešam skuto, jajca, oba sladkorja, prašek vanilij pudinga in jogurt.

V pravokoten pekač, obložen s peki papirjem, najprej vlijem polovico biskvitne mase, nato dodam nadev, na nadev dodam ribez in čez vlijem še preostanek biskvitne mase. Nato vse skupaj z vilico narahlo premešam, da nastane marmorni vzorec.

V naprej ogreti pečici na 180 stopinj, pečem cca 1 uro.


Dober tek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...