Borovničevi - sveži so najboljši
Sestavine:
200 g borovnic
275 g moke
120 g mehkega masla
120 g sladkorja
1 jajce
ščepec Kotanyi soli
1 pecilni prašek
300 g gostega sadnega jogurta
Pečico segrejte na 200 stopinj. Borovnice operite in osušite, vložene odcedite. Poprašite jih z 2 žlicama moke. Kremasto zmešajte maslo in sladkor ter umešajte jajce. V drugi skledi zmešajte moko, sol, pecilni prašek in jogurt. Mešanico umešajte med masleno-jajčno zmes. Na koncu umešajte še borovnice.
Pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki, napolnite z zmesjo in pecite približno 20 minut.
Dober tek!
Bere se dobro - bomo probali;-)
OdgovoriIzbrišiTako dobro in sočno izgleda :) Tudi sama rada naredim mafine, no borovnice pa še niso prišle na vrsto, bodo pa sigurno.
OdgovoriIzbriši