Sestavine:
250 g masla
200 g sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
1 ščepec Kotanyi soli
1 rumenjak
2 beljaka
400 g moke
2 žlici kakava v prahu
60 g naribane jedilne čokolade
150 g temne kuverture
Maslo, sladkor, vanilijev sladkor in sol kremasto stepite. V masleno kremo vmešajte rumenjak in 1 beljak. Dodajte moko in pregnetite. Testo razdelite na pol ter v eno polovico vgnetite kakav v prahu in naribano čokolado. Vsako vrsto testa posebej zavijte v prozorno folijo za živila in postavite v hladilnik za približno 1 uro.
Na pomokani površini razvaljajte obe vrsti približno 1/2 cem debelo v dva pravokotnika (23x35 cm). Svetlo testo premažite s preostalim beljakom, nanj položite temno testo in prav tako premažite z beljakom. Testo prečno prerežite in polovico položite druga na drugo. Testo postavite v hladilnik za približno 30 minut.
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Testo položite na velik pekač, obložen s peki papirjem in pecite približno 20 minut. Kuverturo sesekljajte in raztopite nad vodno kopeljo. Še toplo testo premažite s kuveturo, narežite na palčke in ohladite.
Dober tek!
Mmmm, že na pogled je nebeški.
OdgovoriIzbrišiZgleda res slastno.
OdgovoriIzbrišiJoooj Andrejka, zdaj pa si mi naredila lušte, slastno izgleda!
OdgovoriIzbriši