Poletna zabava z ribezom
Tele zvitke sem delala še pred dopustom, vem da ribeza ni več, ampak če ga imate še kaj v skrinji, lahko poskusite narediti malo drugačne zvitke. Seveda, če imate radi pust puran in kisli ribez. Priznam, da me zvitki sicer niso očarali, ampak za enkrat na leto poskusit, ko je ribez, bo pa šlo. Drugo leto spet :-))
Sestavine:
2 puranja zrezka po 150 g
sol
poper
50 g skute
žlica limoninega soka
50 g rdečega ribeza
1/2 žličke timijana
žlica masla
50 ml belega vina
120 ml juhe
1 žlica ribezovega soka
Zrezke oplaknite in osušite ter potolcite. Začinite jih s soljo in poprom. Skuto zmešajte z limoninim sokom in začinite. Ribez osmukajte z vejic in ga skupaj s timijanom vmešajte v skuto. Zrezke premažite s skutno maso, jih zavijte in povežite s kuhinjsko vrvico.
Segrejte maslo in na njem popecite zvitke. Dodajte vino, juho in ribezov sok ter dušite približno 3o minut.
Zvitke vzemite iz ponve, omako pa ša malce povrite. Zvitke razdelite po krožnikih in prelijte z omako. Zraven ponudite riž.
Dober tek!
Zanimiva kombinacija. Puran je definitivno pust in se mu lahko dodajajo sladko-kisli okusi, mu pašejo. Bi bilo vredno probati :)
OdgovoriIzbriši