nedelja, 18. december 2011

Sufle

Ko vam pade sladkor, za odličen posladek potrebujete le pol ure.
Trmoglavi sufleji niso nič novega. Če se boste držali recepta in upoštevali vse tri namige, se lahko razglasite za mojstra suflejev; če se vam ne posrečijo, pa lahko sklenete, da se jih ne boste več lotili.
Meni je uspelo in bil je perfekten :-))
Pečico segrejte na 210 stopinj.
170 g čokolade s 70% kakava razlomimo na koščke in jo skupaj s 60 g masla raztopimo nad vodno kopeljo. 5 beljakov stepemo v trd sneg in po delih dodajamo najprej 70 g sladkorja v prahu, nato 3 rumenjake in na koncu še stopljeno čokolado z maslom. Previdno zmešamo.
Maso zlijemo v 4 modelčke za sufleje ali pa v skodelice tako kot jaz, ker modelčkov nimam, postavimo v pečico in pečemo 10-15 minut, odvisno od tega, kako čvrsto jih hočemo speči. Torej nič manj in nič več. Jaz sem vzela zlato sredino, 13 minut in bili so ravno pravšnji. Sredica sufleja mora ostati kremasta. Postrežemo takoj!
Namigi:
1. Pečica mora biti res vroča.
2. Modelčke je treba izdatno premazati z maslom in posladkati robove s sladkorjem v prahu, da sufleji lepo narastejo.
3. Ko sufleje postavimo v pečico, je ne odpiramo več, dokler suflejev ne vzamemo ven.
Različica:
Naslednjič bom poskusila tudi tako: poleg masla dodamo čokoladi še 1 žlico naribane bio pomarančne ali limonine lupine.

Dober tek!

3 komentarji:

  1. S temi namigi pa bi verjetno šlo. Zgleda profesionalno in brez dvoma s temi sestavinami tudi odlično. Pa to ozadje bloga je tudi čudovito, super se poda k tematiki.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole me pa zelo mika probat. Pred sufleji imam nek čuden rešpekt ... ampak namigi se mi zdijo zelo uporabni.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...