s kislo smetano
Za biskvit zmešamo 4 rumenjake, 200 g sladkorja v prahu in 1 vanilij sladkor ter penasto umešamo. Dodamo 1 dl mlačne vode, 1 dl olja in 4 jedilne žlice čokolade v prahu. Potem umešamo še 200 g moke z 1 pecilnim praškom ter sneg iz 4 beljakov. Biskvit damo v pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo 25 minut pri 175 stopinjah.
Še topel biskvit namočimo z mešanico 2 dl mleka in 1 dl maraskina. Pustimo, da se ohladi.
Za kremo pripravimo 200 g kokosa in dodamo 2 lončka kisle smetane, 80 g sladkorja v prahu in 1 vanilij sladkor. Dobro zmešamo in kremo namažemo na ohlajen biskvit. Pecivo damo za nekaj časa v hladilnik, da se krema strdi, nato pa poljubno narežemo.
Dober tek!
Mmmm...zelo dobro in osvezilno. Kokos in cokolada, odlicna kombinacija.
OdgovoriIzbrišiMmhmhm ob prvi priložnosti preizkusim :-)
OdgovoriIzbrišiNjami🤤😋
OdgovoriIzbriši