sobota, 4. januar 2014

ČEŠKE LEŠNIKOVE PALČKE

Tradicija po Evropi
Zmešajte 200 g moke, 150 g masla, 80 g sladkorja, 1 žlico ruma, 1 žlico limoninega soka, 1 jajce, 80 g sesekljanih lešnikov in 50 g sesekljanih rozin. Vse sestavine zgnetite v voljno testo, zavijte v prozorno folijo in ga za dobre pol ure postavite v hladilnik.
Nato oblikujte za prst debele palčke oz. svaljke in jih položitev pekač, obložen s peki papirjem. Pecite jih pri 180 stopinjah toliko časa, da zlato porumenijo. Še vroče potresite s sladkorjem v prahu.
Dober tek!

2 komentarja:

  1. Mmmmmm, tole se dobro bere, bo treba preskusit, ko se prečistimo po prazničnem prehranjevanju :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...