sobota, 23. avgust 2014

PARIŠKE ROŽICE

Sladek grižljaj v deževnem dnevu
V 400 g presajene moke dodamo 6 jedilnih žlic mleka, 20 g kvasa, 20 g sladkorja, 4 rumenjake in 200 g mehkega masla. Zamesimo v gladko testo. Testo za pol ure pustimo v pokriti posodi. 
Medtem pripravimo nadev. 4 beljake in 250 g sladkorja malo stepamo, dodamo 200 g zmletih orehov in dobro premešamo. Jaz sem dodala še pest rozin. 
Testo tanko razvaljamo v obliki pravokotnika, namažemo z nadevom in zavijemo. Potem režemo približno 1 cm debele rezine in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem, na prerezano ploskev. Pečemo cca 30 minut na 180 stopinj.

Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...