nedelja, 19. junij 2011

Švicarski kolač

Kiselkasti ribez, potopljen v sladkem mandljeven objemu


Sestavine za testo:
210 g moke
140 g masla
1 jajce
4 žlice sladkorja
1 ščepec Kotanyi soli

Sestavine za nadev:
500 g rdečega ribeza
200 g sladkorja
2 jajci
5 zvrhanih žlic zmletih mandljev
3 beljake


Sestavine za testo dajte v skledo in jih najprej zmešajte z električnim mešalnikom. Dlani ohladite pod mrzlo vodo in jih do suhega obrišite. Nato testo s hladnimi rokami na hitro pregnetite in ga oblikujte v kepo. Zavijte ga v prozorno folijo za živila in postavite v hladilnik z 1 uro.
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160).
Pripravite ribez in jagode osmukajte iz latov. Ribez zmešajte z 2 žlicama sladkorja. Preostali sladkor in jajci penasto stepite ter v penasto maso vmešajte mandlje. Beljake stepite v trd sneg. Snegu dodajte mandljevo maso in ribez ter vse skupaj z leseno kuhalnico previdno premešajte.
Na pomokani površini razvaljajte testo. Namaščen pekač za torto, premera 26 cm, obložite s testom, tako da naredite tudi približno 4 cm visok rob iz testa. Testo pritisnite ob dno in obod pekača. Na testo prelijte ribezov nadev. Kolač pecite v pečici cca 50 minut.
Ko je kolač ohlajen, ga posujte s sladkorjem v prahu.
Dober tek!

2 komentarja:

  1. Ooo, njams, pri tebu tudi ribez. Še dobro, da mi ga je kar dosti ostalo, mogoče pa uspem preskusit tvoj recept.
    A z zmrznjenim se tudi da tole narest?

    OdgovoriIzbriši
  2. Seveda je dober odmrznjen, le dobro ga odcedi :-))

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...