petek, 19. avgust 2011

Sladki sirovi štruklji

ali pa z orehovim nadevom!?
Ampak najprej naredimo domače vlečeno testo, mmmm :-))
250 g moke presejemo v posodo, v sredini napravimo jamico in vanjo vlijemo 20 g olja, 1 jajce ter solimo. Prilijemo 1 dl mlačne vode in vse sestavine zmešamo. Dobro pregnetemo in nato gnetemo 10 minut. Ampak res 10 minut, ker se bo obrestovalo, saj se vam bo testo res zelo lepo razvleklo. Iz testa naredimo hlebček, ga premaženo z oljem in pokritega s skledico pustimo stati pol ure.
Preprosto, kajne :-))
Za sirov nadev zmešamo: 500 g skute, 1 dl kisle smetane, 1 vanilij sladkor, 80 g sladkorja, 2 jajci (iz beljakov stepite trd sneg) in 100 g rozin.
Za orehov nadev zmešamo: 250 g zmletih orehov, 2 dl kisle smetane, 1 vanilij sladkor, 120 g sladkorja in 3 jajca (iz beljakov stepite trd sneg) + rozine po želji.
Testo počasi razvlečemo. Jaz to počnem kar s prsti, lahko pa si pomagate tudi z valjarjem. Ko ste ga razvlekli na tanko, naj se suši nekaj minut. Nato nanj razmažite nadev in testo počasi zrolajte. Položite ga na kuhinjsko krpo, zavijte in povežite. Kuhajte v slanem kropu slabo uro.
Ko je štrukelj kuhan, ga odvijte in narežite na željene kose. Po želji ga lahko zabelite s popraženimi drobtinami na maslu.
Pri nama so na jedilniku vsake 14 dni, brez zabele, ker jih obožujeva!
Dober tek!

1 komentar:

  1. Vlečeno testo je pa eno redkih, ki se ga res ne lotim. Enostavno ni nikoli tapravo. Zato, moj poklon.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...