sobota, 31. december 2011

Kulinarično voščilo & recept

***
Na novega leta dan smo v Sloveniji vedno jedli svinjino,
ker je veljalo, da prinaša srečo.

Ni dobro jesti perutnino,
prašič namreč rije naprej,
kura pa praska nazaj.
***
ZDRAVO, SITO IN DEBELO 2012 :-))


Svinjina v vinski omaki in zdrobovi žličniki s skuto

200 g svinjine narežemo na rezine, jih pomokamo, popečemo na vroči maščobi in zalijemo z vročo vodo. Dodamo začimbe (1 žlička vegete), 1 dl rdečega vina, gorčico in dobro pokuhamo. Na koncu dodamo žličko kisle smetane.
Z žličko penasto umešamo 250 g skute, 1 dl kisle smetane, 1 rumenjak, 120 g pšeničnega zdroba, petršilj, 1 žočko moke in vse skupaj dobro premešamo. Nazadnje dodamo sneg iz 1 beljaka.
Masa naj počiva 15 minut v hladilniku, nato z žlicama oblikujemo žličnike in jih v slanem kropu kuhamo 10 minut.
Dober tek!

2 komentarja:

  1. Tale pregovor smo pri nas vedno upoštevali. ;o)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmmmmmmmmmm, kako slastno, res je, pujsek je za srečo in obilje. Obojega tudi tebi in tvojim v Novem Letu.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...