petek, 23. december 2011

Pečena jabolka

 Nadevana s sadjem in marcipanom
Sestavine:
100 g posušenih marelic
sok 1 pomaranče
50 g surovega marcipana
2 žlici ruma
4 žlice rozin
50 g zmletih lešnikov
4 jabolka (npr. boskop)
maslo
sladkor v prahu
Marelice za približno 20 minut namočite v vodi. Iztisnite sok pomaranče. Marelice odcedite in jih sesekljajte. Marcipan razdrobite in ga dobro zmešajte z rumom, pomarančnim sokom, marelicami, rozinami in lešniki. Pečico segrejte na 180 stopinj.
Jabolka operite in osušite. Na zgornjem delu jim odrežite kapice (peclja ne odstranite) in izdolbite peščišče. Jabolka napolnite z marcipanovim nadevom in jih pokrijte s kapicami.
Jabolka položite v pekač za narastke, jim dodajte nekaj rezin masla in posujte s sladkorjem v prahu. V pečici jih pecite 30 minut.
Dober tek!

1 komentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...