sreda, 4. januar 2012

Medenjaki

Ko zadiši po praznikih
Sestavine za testo:
500 g moke (pol ostre, pol gladke)
125 g margarine za peko
2 jajci
1 žlica sode bikarbone
110 g sladkorja
2 žlici medu
1 žlička Kotanyi mešanice za medenjake
1/2 žlice olja
25 g mletih mandeljnov
Sestavine za glazuro:
60 g sladkorja
slabe pol beljaka
sok 1/4 limone
Sladkor, med, Kotanyi mešanica in margarino dobro prevremo in nato ohladimo. Moko presejemo in vanjo zmešamo sodo bikarbono, zmlete mandeljne in dodamo prevrete sestavine. Na koncu dodamo še jajca in olje, dobro premešamo, pokrijemo in postavimo testo čez noč v hladilnik.
Drugi dan testo razvaljamo za pol cm na debelo, razrežemo različne oblike in medenjake zložimo na pekač, obložen s peki papirjem. Premažemo z beljakom. Pečemo v ogreti pečici 15-20 minut pri 180 stopinj.
Iz sladkorja, beljaka in limoninega soka penasto umešamo glazuro, da postane gladka in bela, ter z njimi premažemo ohlajene medenjake.
Če medenjaki nekaj dni počivajo v škatli, se omedijo in postanejo mehkejši in še slajši.
Dober tek!

1 komentar:

  1. Zelo lepo zgledajo. Sladkorni led meni nikoli ne rata kot bi moral.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...