ponedeljek, 24. december 2012

Čokoladni zlatniki z brusnicami

mmmmm kot božične sanje
375 g moke dajte v posodo za mešanje in dodajte 150 g sladkorja, 1 zavitek vanilij sladkorja, 180 g masla, 1 jajce in dve žlici vode. Vse skupaj dobro zgnetite v testo. Testo razpolovite in v eno polovico zagnetite 2 žlici kakava.
Pripravite nadev: 125 g posušenih brusnic drobno sesekljajte. Dodajte 50 g zmletih mandljev, 75 g čokoladnih mrvic, 1 vanilij sladkor, 1 jajce in pol žličke Kotanyi cimeta. Dobro zmešajte.
Svetlo in temno testo ločeno razvaljajte na pomokani površini v pravokotnik cca 20x10 cm. Svetlo testo položite na temno in še malo razvaljajte na 40x20 cm. Testo razrežite po dolžini na dva dela (40x10). Testo premažite s čokoladno maso z brusnicami. Pravokotnika po dolžini tesno zavijte v rolico in dajte za 1 uro v hladilnik.
Pečico segrejte na 200 stopinj. Pekač obložite s peki papirjem.
Zvitke enakomerno narežite v približno 1 cm debele rezine, jih položite na pekač in pecite 10-15 minut.
Dober tek!

4 komentarji:

  1. Joooj, se mi že cedijo sline! Noro dobro zgleda.

    OdgovoriIzbriši
  2. Včeraj sva s hčerko pekli tele zlatnike in moram povedati, da so res zelo dobri, poleg tega pa dokaj enostavni za pripravo. Brusnic sem imela bolj malo, zato sem dodala malo več koščkov čokolade, namesto mandljev pa grobo mlete lešnike. Enkratni si, vsi so jih zelo pohvalili, tako da naslednjič delamo iz dveh mas, da bodo trajali vsaj kakšen dan. Tudi ostali vaši recepti so zelo uporabni, tako da se vedno razveselim kakšnega novega. Lepo se imejte, Mirjana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirjana, najlepša hvala za komentar :-))
      Sem vesela, da so recepti uporabni!
      Ja, tile zlatniki so res dobri in čeprav izgledajo "zakomplicirano" je priprava res hitra.
      Se trudim čimvečkrat kaj speči, velikokrat se peka ponovi, zato ni objave :-)) In priznam, da imam z ustvarjanjem kar precej dela; ampak paše! In res je, da objavljam samo dobre recepte; če mi kaj ni všeč, tega tudi ne zapišem!
      Še enkrat hvala in lepo spremljajte in poskušajte naprej :-)) Pozdravček na vaš konec

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...