četrtek, 10. januar 2013

Polnozrnati kruh

Z OREHI
V skledo za mešanje damo 350 g polnozrnate in 350 g bele moke, naredimo jamico in vanjo damo 1 dl tople vode; dodamo žličko sladkorja in 1 kocko kvasa. Prekrijemo z moko, da kvas naraste. Nato dodamo 1 žličko Kotanyi soli in 1 žlico olja. Dodamo še 2 žlici kisle smetane, 1,5 dl mlačne vode in 1 pest orehov. Vse sestavine zmešamo z mešalnikom z dodatkom za gnetenje. Testo pokrijemo s krpo in pustimo 1 uro, da naraste. Nato ga še enkrat na rahlo ročno pregnetemo in damo v pekač. Počakamo da zopet naraste.
Pečico segrejemo na 250 stopinj. Prvih 15 minut pečemo kruh pri 250 stopinjah, nato zmanjšamo na 200 stopinj in pečemo še cca 30 minut. Pečen kruh ohladimo na rešetki.
Dober je!
Dober tek!

1 komentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...