sobota, 15. junij 2013

Melisin sirup

Zelo dobrega okusa je in zelo paše v teh toplih dneh!
 


V 3 litre vode dodajte večji šopek melise, 2 kg sladkorja in eno citronko za Bezeg, kajti ta ima že dodatke limone. Pomešajte da se sladkor stopi. Pustite počivati 24 ur, nato precedite in zavrite. Še topel sirup vlijte v steklenice in hranite na hladnem.

5 komentarjev:

  1. Meni je zelo vsec melisin sok in zelo rada si ga naredim z dodatnimi kosi limone in ledom. Odzeja res 100%.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ta sok imam tudi sama rada. res je tak osvežilen.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi jaz si ga vsako leto privoščim.

    OdgovoriIzbriši
  4. Se strinjam :). Letos sem delala metino-melisinega in samo melisinga. Oba sta super okusa :).

    OdgovoriIzbriši
  5. Ta sok sem pred kratkim pila pri svoji bivši sošolki in bila navdušena :) Pri nas jo sušimo, ampak letos zagovo naredimo tudi sirup :) Andreja super recepte imaš...vidim, da si zelo pridna na različnih področjih :) nočko, Jana

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...