Mafini
Pečico segrejemo na 200 stopinj.
V pekač za mafine vložimo papirce.
V skledo presejemo 200 g moke, dodamo 1 žličko pecilnega praška in 35 g kakava. Iz dveh beljakov stepemo trd sneg. V drugi skledi penasto zmešamo 110 g sladkorja, 2 rumenjaka, 80 ml sončničnega olja in 220 ml mleka. Nato postopno dodajamo sneg beljakov in moko z dodatki.
Maso nadevamo v papirnate modelčke in pečemo 20-25 minut, da mafini narastejo in so čvrsti na dotik. 5 minut naj se hladijo v pekaču, nato jih položimo na kuhinjsko rešetko, da se ohladijo.
Za obliv stopimo nad parno kopeljo naslednje sestavine: 50 g masla, 50 g sladkorja v prahu in 110 g temne čokolade.
Poljubno okrasimo; jaz sem naredila špagetke in potresla s čokoladnimi mrvicami.
Dober tek!
Vcasih si res zelim, da bi lahko kaj iz ekrana vzela :) Njami.
OdgovoriIzbrišiLuštne. ;)
OdgovoriIzbrišiHa, ha Vladka ima dobro idejo. Degustacija preko ekrana. Mogoče pa bo kdaj. Mljask za mafin (samo da omeni kdo čokolado sem not), steklen pladen-ček je pa fenomenalen. čao (aja, še to - bomo probali)
OdgovoriIzbrišiMmm, čokolada. se strinjam s predhodnicama. Vsekakor preizkusim recept.
OdgovoriIzbriši