četrtek, 2. januar 2014

POLNJENI MEDENJAKI

mmm sladko kot med
Sestavine za približno 30-40 piškotov:
300 g moke
120 g sladkorja v prahu
2 jajci
pol zavitka pecilnega praška
2 žlici ruma
2 žlici medu
1 žlica mleka
Nadev:
200 g slivove marmelade
100 g sesekljanih orehov
Iz moke, sladkorja v prahu, jajc, pecilnega praška, ruma, medu in mleka zgnetite mehko testo. Zavijte ga v prozorno folijo in ga čez noč postavite v hladilnik.
Naslednji dan ga razdelite na štiri dele in vsakega razvaljajte na pomokani delovni površini v kos, širok 10 cm in debel 3 mm. Sredino vsakega kosa premažite z nadevom.
Testo zapognite čez nadev najprej z ene strani, ga premažite z razžvrkljanim jajcem in nate še z druge strani. Testa ne prekrižajte preveč, ker potem dobite preveč testa na spodnji strani piškota, kot je videti na moji sliki. Zatisnite tudi končke testa. Zvitke položite na pekač, obložen s peki papirjem, vse premažite z jajcem in jih pecite v pečici, segreti na 160 stopinj, dokler se ne obarvajo zlato rumeno (cca pol ure).
Preden jih postrežete, jih zrežite na približno 1 cm debele razine.

Dober tek!

2 komentarja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...