KO SE POMEŠA SLADKO IN KISLO
Biskvit:
4 jajca
200 g sladkorja
2 dl mleka
2 dl olja
350 g moke
1 pecilni prašek
50 g kakava
Iz beljakov naredim sneg. Nato zmešam sladkor in rumenjake. Dodam olje in mleko in rahlo premešam. Postopoma dodajam moko s pecilnim praškom, kakav in sneg iz beljakov.
Nadev:
1/2 kg skute
3 jajca
150 g sladkorja
1 vanilij sladkor
1 jogurt
1 prašek vanilij pudinga
1 kg ribeza
Zmešam skuto, jajca, oba sladkorja, prašek vanilij pudinga in jogurt.
V pravokoten pekač, obložen s peki papirjem, najprej vlijem polovico biskvitne mase, nato dodam nadev, na nadev dodam ribez in čez vlijem še preostanek biskvitne mase. Nato vse skupaj z vilico narahlo premešam, da nastane marmorni vzorec.
V naprej ogreti pečici na 180 stopinj, pečem cca 1 uro.
Dober tek!
Takoj mi je cuker padel, ko sem zagledala tvojo objavo. Bo na sporedu, samo do borovnic bo treba priti.
OdgovoriIzbrišinjami, saldko-kislo je vedno dobra kombinacija.
OdgovoriIzbrišiNo krasno, vsaj ena se je ojunačila in naredila nekaj iz ribeza....to sadje je res zelo zapostavljeno. Bom pa poizkusila, tvoji recepti VEDNO uspejo...tako v pečici, kot kasneje rezultat na tehtnici. čao
OdgovoriIzbriši