sreda, 1. julij 2015

RIBEZOV KOLAČ


KO SE POMEŠA SLADKO IN KISLO


Biskvit:
4 jajca
200 g sladkorja
2 dl mleka
2 dl olja
350 g moke
1 pecilni prašek
50 g kakava
Iz beljakov naredim sneg. Nato zmešam sladkor in rumenjake. Dodam olje in mleko in rahlo premešam. Postopoma dodajam moko s pecilnim praškom, kakav in sneg iz beljakov.

Nadev:
1/2 kg skute
3 jajca
150 g sladkorja
1 vanilij sladkor
1 jogurt
1 prašek vanilij pudinga
1 kg ribeza
Zmešam skuto, jajca, oba sladkorja, prašek vanilij pudinga in jogurt.

V pravokoten pekač, obložen s peki papirjem, najprej vlijem polovico biskvitne mase, nato dodam nadev, na nadev dodam ribez in čez vlijem še preostanek biskvitne mase. Nato vse skupaj z vilico narahlo premešam, da nastane marmorni vzorec.

V naprej ogreti pečici na 180 stopinj, pečem cca 1 uro.


Dober tek!

3 komentarji:

  1. Takoj mi je cuker padel, ko sem zagledala tvojo objavo. Bo na sporedu, samo do borovnic bo treba priti.

    OdgovoriIzbriši
  2. njami, saldko-kislo je vedno dobra kombinacija.

    OdgovoriIzbriši
  3. No krasno, vsaj ena se je ojunačila in naredila nekaj iz ribeza....to sadje je res zelo zapostavljeno. Bom pa poizkusila, tvoji recepti VEDNO uspejo...tako v pečici, kot kasneje rezultat na tehtnici. čao

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...