sobota, 21. november 2015

KAKIJEVA PITA


Ker je pravi čas kakijev in ker jih imam zelooo rada :-))
V nedeljo sva bila na prazniku kakija v Strunjanu. Poskusila sem kakijev sladoled, domov pa odnesla kakijevo pito, suhe krhlje kakija in seveda gajbico zrelih in gajbico ne zrelih kakijev. 
Jap, privoščila sem si :-)) 


Za testo zmešamo 100 g sladkorja, 1 vanilij sladkor, 2 jajca in 200 g masla. Dodamo 300 g moke in 1/2 pecilnega praška. Dobro zgnetemo v testo in ga za 1/2 ure damo počivat v hladilnik.
Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Razdelimo ga na 3 dele. Iz enega dela razvaljamo v krog in ga damo na dno pekača za torto, obložen s peki papirjem. Iz drugega dela naredimo trakove za rob kolača in ga pritisnemo ob rob modela. 
Nato zmešamo 500 g skute z 2 velikima žlicama kisle smetane in 50 g sladkorja. Skutno zmes položimo na testo. Nato na drobno razrežemo 4-5 kakijev. Če ima debelo lupimo priporočam, da jo odstranite. Kakiju dodamo 2 vanilij sladkorja, žlico sladkorja in 1/2 vrečke vanilij pudinga. Vse skupaj dobro premešamo in stresemo na skuto. Na koncu dodamo trakove iz tretjega dela testa. 
Pečemo cca 45 minut.


Odlična je, pa dober tek!

1 komentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...