sobota, 26. december 2015

SACHERjeva TORTA


Eden najslastnejših receptov kar sem jih kdaj probala :-))

Tortni model s premerom cca 23 cm namastimo oz. ga obložimo s peki papirjem. 
150 g jedilne čokolade nalomimo v skledo, dodamo žlico vode in skledo postavimo nad kozico z vročo vodo, da se čokolada stopi.
150 g sladkorja v prahu in 150 g mehkega masla mešamo, dokler ne nastane rahla in penasta krema. Nato vmešamo drugega za drugim 5 rumenjakov in kasneje še stopljeno čokolado. 5 beljakov stepemo v trd sneg. V mešanico na rahlo dodamo 1 vanilij sladkor, 150 g presajene moke in žličko pecilnega praška ter dodamo sneg iz beljakov. Mešamo res zelo na rahlo.
Testo nadevamo v okrogel pekač, maso poravnamo in pečemo v naprej ogreti pečici pri 170 stopinjah cca 45 minut. Ko je pečeno, pustimo v modelu še nekaj minut, nato pa odstranimo obroč modela. Ko se torta ohladi, jo prerežemo. Pripravimo 300 g marelične marmelade tako, da jo malce segrejemo nad soparo in nato dobro pretlačimo, da je marmelada dobro mazljiva. Polovico marmelade namažemo na spodnjo polovico biskvita (oba dela sem predhodno rahlo pokapala kar z vodo), nato postavimo nanj drugo polovico in po vrhu spet namažemo s preostalo marmelado.
Za preliv stopimo 90 g jedilne čokolade in žlico vode nad soparo, kot smo to storili na začetku. Dodamo še žličko masla in mešamo, dokler se ne stopi. 80 ml vode zlijemo v kozico in dodamo 75 g sladkorja v prahu in kuhamo, da nastane sirup. Prilijemo ga k čokoladi in mešamo, da nastane gladka zmes. Večkrat pomešamo in počakamo, da se ohladi. Ko se preliv dovolj zgosti, ga polijemo po torti in po potrebi razmažemo. 

Dober tek!

5 komentarjev:

  1. Tole je pa zelo nevarno ...gledam tale recept, v želodcu mi kruli, glava mi pravi, da ne smem nič sladkega....ampak recept se mi dopade in če bo čas, ga že jutri probam in sporočim...čao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Le poskusi Mojca, ne bo ti žal, ker je odlična :-))

      Izbriši
    2. RES JE....ni tako lepa in visoka kot tvoja ampak ostalo je ni nič. Moji so polizali krožnik, komaj sem ujela še tri kose, da sem jih lahko slikala.

      Izbriši
  2. Oooo, našla sem to objavo v trenutku, ko se mi "lušta" nekaj sladkega. Jo ne bom pojedla takoj ampak malo kasneje, ko bom sama:). Recept je že skopiran. Hvala in lep pozdrav, Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  3. Looks yummy I must try this - thanks for sharing!!!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...