sobota, 13. november 2010

Gibanica

NE prekmurska, ampak MOJA
 Recept bom napisala po plasteh:
 - plast vlečenega testa (moj je kupljen)
1. nadev: 100 g mletega maka
po testu polijem s sladko smetano, dodam mak in nekaj rezin masla in po vrhu zopet polijem sladko smetano, malo posladkam s sladkorjem
- plast vlečenega testa
2. nadev: 500 g skute, mali lončke kisle smetane, 2 jajci
zmešam skuto, kislo smetano in rumenjak, iz beljaka stepem sneg, ki ga nato vmešam in dodam še sladkor po občutku
- plast vlečenega testa
3. nadev: 200 g zmletih orehov
po testu polijem s sladko smetano, dodam mlete orehe in nekaj rezin masla in po vrhu zopet polijem sladko smetano, posladkam s sladkorjem
- plast vlečenega testa
4. nadev: 800 g naribanih jabolk
dodam naribana jabolka in jih posladkam s sladkorjem
- plast vlečenega testa, ki ga nakoncu premaženo s kislo smetano

Uporabila sem kvadratni model 25x25 cm, ki sem ga predhodno namastila z maslom.
Pečem 1 uro pri 180 stopinj.

Dober tek!

2 komentarja:

  1. Tole bom pa zagotovo poskusila narediti. Opisala si tako, da ne zgleda preveč komplicirano. Bomo videli. Javim, kako mi bo uspelo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prav takšno kakor ti delam tudi sama, le da med plasti nadeva dajem dve plasti vlečenega testa ( tudi kupljenega ), katerega premažem z mešanico masla in sladke smetane.
    Obožujem gibanico in je v hladnejših mesecih večkrat v moji pečici in na naši mizi, njama :).

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...