ponedeljek, 28. februar 2011

Madžarska čokoladna torta

S ČEŠNJAMI, SKRITIMI V SMETANI
Sestavine:
2 jajci
130 g sladkorja
50 g moke
50 g kakava v prahu
1 kozarec vloženih višenj
300 ml sladke smetane
3 zavitke utrjevalca za smetano
200 g puste skute
250 g temnega obliva
Pečico segrejte na 180 stopinj. Rumenjake ločite od beljakov in jih s 70 g sladkorja penasto stepite. Moko zmešajte z 20 g kakava in presejte na rumenjake. Beljake čvrsto stepite v trd sneg in primešajte. 
Maso vlijte v okrogel pekač in pecite približno 15 minut.
Višnje dobro odcedite. Smetano z enim zavitkom utrjevalca čvrsto stepite. Skuto zmešajte z 2 zavitkoma utrjevalca za smetano, 30 g kakava in 60 g sladkorja, nato primešajte še stepeno smetano.
Nato biskvit spet objemite z obročem za torto. Na dno porazdelite višnje in pokrijte s kremo. Torto postavite za 3 ure v hladilnik, da se strdi.
Čokoladni obliv sesekljajte in nato v kozici stopite na vroči vodni kopeli. Z oblivom prelijte torto in ga pustite, da se strdi. Po vrhu lahko potresete s čokoladnimi ostruški.
Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...