RAZKOŠJE JAGOD
Sestavine:
5 jajc
250 g sladkorja
ščepec soli
50 g mletega maka
250 g moke
1 pecilni prašek
10 listov želatine
1 kg jagod (lahko tudi vložene)
250 g jogurta
400 ml smetane
100 g ostružkov bele čokolade
Pečico segrejte na 190stopinj. Rumenjake, 175 g sladkorja, ščepec soli in 5 žlic vroče vode penasto stepajte. Na hitro umešajte mak. Dodajte presajeno moko s pecilnim praškom in sneg iz beljakov. Rahlo vse skupaj umešajte. Maso vlijte v okrogel pekač, obložen s peki papirjem. Pecite približno 25 minut.
Namočite želatino. 750 g jagod operite in očistite (vložene dobro ocedite). Jagode dobro prepasirajte, 16 pa jih pustite za okras. Prepasiranim jagodam dodajte jogurt in stopljeno želatino. Za 10 minut postavite na hladno. Stepite sladko smetano in jo vmešajte v jagodno maso.
Pečen oblat razdelite na tri dele. Prvi oblat objemite s tortnim obročem in mu dodate 1/4 mase. To ponovite še 2x. Prihranite 1/4 mase, da jo boste kasneje, ko bo torta 2 uri počivala v hladilniku, prevlekli oz. okrasili s prihranjeno maso.
Torto okrasite z jagodami in čokoladnimi ostružki.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar