sobota, 30. julij 2011

Višnjevi mafini

Rahli mini kolački s kefirjem
Mafine imam zelo rada in tudi sama priprava je zelo enostavna.
Samo 15 minut potrebujete in že so v pečici.
Sestavine:
150 g vloženih višenj
200 g moke
1 pecilni prašek
150 g mehkega masla
150 g sladkorja
1 zvitek vanilij sladkorja
1 jajce
sok 1/2 limone
100 ml kefirja
Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155). V vdolbine pekača za mafine položite papirnate modelčke. 
Višnje odcedite. Moko zmešajte s pecilnim praškom. Sladkor, maslo, vanilij sladkor in jajce penasto stepite. Nato vmešajte limonin sok in kefir. Dodajte moko, jo na hitro vmešajte, dodajte še višnje in premešajte.
Testo razporedite v modelčke in pecite približno 25 minut.
Pečene  mafine  vzemite  iz  pečice  in  jih  v  pekaču pustite približno 5 minut. Nato jih vzemite iz pekača in jih položite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.
Estetsko niso najlepši in ne vem zakaj. Kajti ko sem jih delala prvič, sem imela pretoplo pečico in sem krivdo, da ni kupčka, dala temu. Toda tokrat sem se držala navodil in je spet isto!
Važno je, da so zelo zelo okusni. Imajo odlično hrustljavo skorjico :-))
Dober tek!

1 komentar:

  1. Take hitre zadevice vedno prav pridejo, sploh za kakšne nenapovedane obiske :)))

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...