sobota, 21. april 2012

Ovseni piškoti

ki se podajo k jutranji kavi
Zmešamo 200 g sladkorja, 240 g margarine, 2 večji jajci, 2 vanilij sladkorja in malo cimeta. Nato dodamo 400 g moke z 2 pecilnima praškoma, na koncu dodamo še 280 g ovsenih kosmičev, 100 g sesekljane čokolade in 140 g sesekljanih orehov. Zgnetemo v testo in pustimo počivati 30 minut v hladilniku.
Oblikujemo majhne kupčke in jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Pečemo dobrih 20 minut v naprej ogreti pečici pri temperaturi 180 stopinj, da piškoti dobijo zlatorjavo barvo.
Dober tek!

7 komentarjev:

  1. Mmhmhm ravno ta teden smo pojedli eno rundo...ne moreš verjet, kako so všeč otrokom. In kako se pojedo, ko so v steklenem velikem kozarcu na pultu v kuhinji. Kot bi rekel keks pa jih že ni več. Hvala za recept, preizkusim tudi tega!

    OdgovoriIzbriši
  2. Tele tvoje kuharije kar vabijo, da kaj poskusiš....

    OdgovoriIzbriši
  3. Hali, verjamem ti in tudi tile so zelo okusni in kar gredo v promet :-))

    Biljana, ti kar speci in tvoji trije jih bodo z veseljem hrustali; ne bodo za dolgo :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Andreja zdaj gledam recept :-) ki ga imam v knjižici to je to, samo da imaš ti dvojne količine :-) super ja res se jih splača podvojiti

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja Hali, jaz sem recept podvojila :-))

    OdgovoriIzbriši
  6. Sliši se super. In verjamem, da so zelo okusni. Verjetno jih bova s sinkom delala še danes, da ga zamotim. Obožuje peči piškote. Hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...