petek, 04. maj 2012

Zelenjavni mafini

s pinjolami
Pol rdeče, pol rumene in pol zelene paprike operite, očistite in narežite na majhne kocke. 100 g masla sobne temperature zmešajte s Kotanyi zeliščno soljo (2 žlički) in s kajenskim poprom. Eno za drugim primešajte 5 jajc. 300 g moke zmešajte s timijanom in 1 pecilnim praškom. Dodajte 50 g sesekljanih črnih oliv in na kocke narezano papriko. Dodajte tudi jajčno zmes. Mešajte tako dolgo, da nastane gosto tekoče in lepljivo testo.
Papirnate modelčke postavite v model za mafine. Pečico segrejte na 200 stopinj. Modelčke nadevajte s testom in posujte s pinjolami. Mafine pecite na srednji rešetki pečice približno 30 minut. Ko se obarvajo zlato rumeno so že pečeni.
Dober tek!

3 komentarji:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...