Sočno pecivo
Sestavine za biskvit:
6 jajc
300 g sladkorja
200 g moke
30 g kakava
1/2 zavitka pecilnega praška
50 ml vode
Sestavine za kremo:
300 g margarine
200 g ostre moke
2 zavitka vanilij sladkorja
800 ml mleka
250 g sladkorja v prahu
Sestavine za preliv:
100 g margarine
160 g jedilne čokolade
Za posip:
300 g kokosa
Za biskvit penasto stepemo rumenjake, sladkor in vodo. V penasto maso vmešamo moko, kakav in pecilni prašek. Nazadnje dodamo še trd sneg iz beljakov. Pripravljeno maso vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem in pečemo 25 minut v naprej ogreti pečici pri 190 stopinj. Pečen biskvit ohladimo in z obodom ali kozarcem izrežemo kroge premera 3 cm.
Za kremo zavremo 600 ml mleka in vanj zakuhamo moko in vanilij sladkor, ki smo ju rezmešali v 200 ml mleka. Kuhamo toliko časa, da krema odstopi od posode, nato jo ohladimo. Margarino in sladkor penasto umešamo in dodamo kuhano kremo, nato dobro premešamo, da dobimo gladko kremo.
Biskvitne kroge prerežemo na pol, eno polovico premažemo s kremo in pokrijemo z drugo polovico biskvita, nato s kremo premažemo še rob in ga povaljamo v kokosu. Kape zlagamo na pladenj.
Biskvitne kroge prerežemo na pol, eno polovico premažemo s kremo in pokrijemo z drugo polovico biskvita, nato s kremo premažemo še rob in ga povaljamo v kokosu. Kape zlagamo na pladenj.
Za čokoladni preliv nad soparo razpustimo margarino in čokolado. Premešamo, da dobimo gladek preliv in z njim vsako kapo prelijmo po vrhu. Pri tem pazimo, da nam čokolada ne spolzi po robovih. Postavimo v hladilnik za vsaj tri ure.
Dober tek!
Mmmm, izgleda božansko!
OdgovoriIzbrišiMoram poskusit - hvala za recept :)
Mmmmmmmmmm, tele kapice so tako dobre, čeprav jih nisem sama še nikoli delala me mogoče ta vikend premamijo po tvojem receptu :).
OdgovoriIzbrišiTe ruske kape tako dobro zgledajo, kot bi jh delali pravi čokoladni mojstri :) Sicer pa, ti si itak mojster peke, kaj vse znaš.
OdgovoriIzbrišiTo sem pa včasih že delala. Hvala ker si me spomnila.
OdgovoriIzbriši