HRUSTLJAVI SLIVOV KOLAČ s krhkimi mandljevimi mrvicami
200 g mehkega masla
150 g sladkorja
200 g moke
1 žlička pecilnega praška
1 žlička pecilnega praška
1 zravnana žlička Kotanyi cimeta v prahu
150 g zmletih mandljev
50 g mandljevih lističev
1 žlička škroba
500 g svežih sliv
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Pekač za torto, premera 26 cm, namastite in posujte z moko ali obložite s peki papirjem.
Maslo narežite na kocke in ga zmešajte s sladkorjem, moko, pecilnim praškom, cimetom in zmletimi mandlji. Vse skupaj zgnetite v drobne mrvice. Približno 3/4 mrvic nasujte v pekač in jih potisnite od dno. Po testu razporedite mandljeve lističe in jih posujte s škrobom.
Slive operite in jim odstranite koščice. Tesno drugo ob drugi jih položite na testo v pekaču in jih enakomerno posujte s preostalimi mrvicami.
Kolač pecite v pečici približno 50 min. Pečen kolač pustite v pekaču, da se popolnoma ohladi.
(Vir: Lisa-Čarovnija okusa, September 2010)
Dober tek!
Uau, še en tvoj blog!! Iz tega tako omamno diši, da si bom večkrat cedila sline tod okoli!
OdgovoriIzbrišiSpet jaz: si me tako inspirirala, da sem šla tudi jaz malo eksperimentirat s slivovo pito (saj veš, da odkljukam seznam, da bi pri nas dišalo po svežem pecivu). Nisem ravno neka pekarica, še najbolje pečem Fimo, ampak pita mi je pa ratala! Hvala za inspiracijo, slika je bila zelo spodbudna!
OdgovoriIzbriši