sreda, 19. januar 2011

Čokoladne kocke

ZAPELJIVA ČOKOLADA
"Ni preprostih in zapletenih sladic, so le tiste, ki jih obožujemo, in vse druge. Ko je Arnaud te kocke prelil s karamelno glazuro z orehi, so ga do konca zasvojile. Ne moremo reči, da so dietne, toda ko jih poskusimo, je prepozno. Veliko prepozno."
Za 6 oseb - Priprava: 25 minut - Peka: 20 minut
Sestavine:
80 g črne čokolade s čimveč kakava
125 g zmehčanega masla
2 jajci
150 g rjavega sladkorja
60 g moke
100 g nasekljanih lešnikov ali orehov

Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Nasekljamo čokolado in narežemo maslo na majhne kocke. Stopimo jih v skledi nad soparo. Zmešamo jajca in sladkor ter jih dodamo stopljeni čokoladi. Pazimo, da mešanica ni prevroča, da se jajca ne skuhajo. Preverimo z mezincem in če ne prenesemo vročine, je prevroče.
Dodamo presajeno moko in  nasekljane lešnike ali orehe. Testo razporedimo v pomaščen model in ga zgladimo z lopatko. Postavimo v pečico in pečemo 15-20 minut. Z noževo konico preverimo ali je pečeno: testo se mora še lepiti  na nož. Vzamemo iz pečice, ohladimo, vzamemo iz modela in narežemo na kocke.
Različice: poleg orehov ali lešnikov lahko dodamo tudi kandirano sadje.
Ko vzamemo pecivo iz pečice, ga lahko prelijemo s karamelno glazuro z orehi: v kozici na blagem ognju stopimo 150 g sladkorja, da svetlo porjavi, odstavimo z ognja ter počasi dodamo 60 ml sladke smetane (pazimo, da nas ne poškropi) in 200 g nasekljanih orehov. Z vročo karemelno kremo prelijemo pecivo.

Dober tek!

2 komentarja:

  1. A je tebi treba vse te dobrote tukaj kazat pa razlagat kako so dobre??? uh. Že samo ob gledanju se redim , pa vse bi poskusila. Se mi pa zdi, da imaš kar podoben okus kot jaz, ker so to vse stvari, ki bi jih sprovala. Njami.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja Suzy, treba treba!!!
    In zadala sem si, da mora bit tega še več :-))

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...