sobota, 15. januar 2011

Shortbread

Te enostavne piškote so gospodinje pekle ob božiču, ščasoma pa so postali priljubljen prigrizek ob vsakdanjem čaju ali kavi.
Podobni so tem.
Sestavine:
100 g sladkorja
200 g margarine Rama za peko
250 g moke
noževa konica pecilnega praška
100 g gustina
mleko
rjavi sladkor 

V presajeno moko damo pecilni prašek, sladkor, gustin in mehko maslo. Dobro pregnetemo, da postane testo gladko. Oblikujemo tanke svaljke v velikosti kovanca in damo v hladilnik za 30 minut.
Nato jih premažemo z mlekom in povaljamo v rjavem sladkorju. Narežemo jih na 3-5 mm debela kolesca. Zložimo jih na namaščen pekač in pečemo 20 minut v naprej ogreti pečici pri 180 stopinj.  
Dober tek!

2 komentarja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...