sobota, 18. februar 2012

Čokoladno-bananini mafini

Danes za Pusta Hrusta
Pečico segrejemo na 180 stopinj in pripravimo pekač za mafine.
2 jajci in  60 g sladkorja penasto zmešamo in počasi dodajamo 125 g stopljenega masla, 1 dl mleka ter 200 g pretlačene banane. Na koncu dodamo 150 g moke, 1 pecilni prašek in 20 g kakava. Vse skupaj dobro premešamo in napolnimo papirnate modelčke. V vsak modelček  potisnemo še dva kolobarja banane in potresemo z lističi mandljev.
Pečemo 15-20 minut.
Dober tek!
(tako zelo so mi bili všeč, da sem jih po odhodu takole "ujela")
Namesto krofov pečem vsako leto mafine in verjamete ali ne, druščina iz Male Smrčje Deželice jih je takoj pohrustala. Lepo je videt, da cenijo tudi to in ne samo evrčke :-))

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...