torek, 8. marec 2011

Mafini z lešnikovo kremo

Ostale "sladke dobrote" si lahko ogledate tukaj .
Sestavine za 12 mafinov:
75 g masla
75 g lešnikove kreme ali Nutelle
50 g sladkorja
2 jajci
300 g moke
1 zavitek pecilnega praška
100 ml mleka
100 g belega čokoladnega obliva (kuverture)
Pečico segrejte na 200 stopinj. V manjšem lončku stopite maslo, nato ga malce ohladite, mu dodajte lešnikovo kremo in sladkor ter z metlico za stepanje penasto stepite. Umešajte še rumenjake, iz beljakov pa stepite trd sneg. Moko zmešajte s pecilnim praškom in jo skupaj z mlekom in snegom na rahlo umešajte v lešnikovo maso.
S papirnatimi modelčki obložite model za mafine in maso razporedite v vseh 12 modelčkov. Mafine pecite  v ogreti pečici približno 20 minut. Pečene mafine ohladite na rešetki.
Bel čokoladni obliv stopite nad vodno soparo. Ohlajene mafine z vilico premažite z belim oblivom in posujte s Kotanyi pisanim mozaikom. Pustite, da se popolnoma strdi.

Dober tek!

1 komentar:

  1. O, to pa je recept, ki spada pod rubriko "pod nujno sprobat", slišati je zelo slastno.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...