torek, 14. februar 2012

Čokoladni srček

Pripravljen z veliko ljubezni :-))
Pečico segrejte na 180 stopinj. 4 jajca, 120 g sladkorja in 4 žlice vroče vode penasto stepite. Primešajte 100 g presajene moke, 20 g kakava v prahu in 1 žličko pecilnega praška. Testo namažite na pekač obložen s peki papirjem in pecite 10 do 15 minut. Biskvit ohladite.
Prašek za vanilijevo omako pripravite s sladkorjem in mlekon po navodilih. Jaz sem uporabila kar vanilijev puding. Medtem ko se omaka ali puding hladi, čvrsto stepite 100 ml sladke smetane, kateri na koncu dodate vanilij sladkor in 3 žlice kakava v prahu. Nato smetano rahlo vmešajte v ohlajeno omako oz. puding.
Iz biskvitne plošče izrežite srčke. Koliko jih boste dobili je odvisno od velikosti modelčka. Za eno tortico pa morate imeti 3 srčke. Dva od njih namažite s čokoladno kremo, postavite ju enega na drugega in pokrijte s tretjim. 100 g čokoladnega obliva in 20 g kokosovega masla stopite nad soparo in prelijte po srčkih.
Iz ostankov kreme in biskvita pa lahko naredite dobro "ala grmado".

Dober tek!

2 komentarja:

  1. Sem že lačna... (Ob tem se sliši moj jok, ker sem spet pri svojem sklepu, da ne bom jedla TOLK sladkorja... no, mal pa še vseeno)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uf, kar vabi, da ga poskusiš....

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...