nedelja, 26. februar 2012

Maskarponejeva torta z jajčnim likerjem

Čudovito kremasta

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Potrebujemo 4 jajca in rumenjake ločimo od beljakov. Beljake in ščepec Kotanyi soli stepite v trd sneg. V drugi posodi penasto zmešajte rumenjake, 150 g sladkorja in Kotanyi vanilijevo sredico. 140 g moke zmešajte z 2 žlicama mletih pistacij in 1 žličko pecilnega praška ter izmenično s snegom vmešajte v jajčno zmes. Maso vlijte v tortni model in pecite cca 20 minut. Ohlajeno testo prerežite na pol, da dobite dva oblata.
Zmešajte 500 g maskarponeja, 1 lonček navadnega jogurta, 50 g sladkorja v prahu in 100 ml jajčnega likerja. Namočite 4 liste želatine. Pripravite vodno kopel in nad njo v drugi posodi stopite želatino in jo vmešajte v kremo.
En oblat položite na pladenj in ga objemite s tortnim obročem. Prekrijte s kremo in jo gladko poravnajte. Nanjo položite drug oblat in torto postavite v hladilnik za 3 ure.
Smetano in vanilij sladkor čvrsto stepite. Odstranite tortni obroč in torto premažite s stepeno smetano. Torto okrasite s sesekljanimi pistacijami.

Dober tek!

1 komentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...