četrtek, 31. oktober 2013

Zadišalo po domačem kruhu

Kooooončno spet kruhek :-))
Na hitro sem se odločila, da bo danes zraven filanih paprik domači kruh.
V skledo sem presejala 200 g polnozrnate in 500 g bele moke, dodala kocko kvasa, žličko sladkorja in zalila z dl tople vode. Pustila cca 10 minut, da je kvas narasel.
Nato sem dodala 1 žlico soli, 1 žlico olivnega olja, 1/2 lončka kisle smetane in 2 dl mlačne vode. Vse skupaj sem hitro zmešala s kavljičnim nastavkom mešalnika. Testo je pokrito vzhajalo 1 uro in pol. Ko je dvakrat naraslo, sem ga z rokami temeljito pregnetla in položila na pekač, obložen s peki papirjem. Ga pustila, da je pol ure spet naraščal. Medtem sem segrela pečico na 250 stopinj. Prvih 10 minut sem pekla na tej visoki temperaturi, nato zmanjšala na 200 stopinj. Kruh sem pekla še 40 minut, da se je zlato zapekel.

Dober tek!

3 komentarji:

  1. Slastno izgleda tale tvoj kruhec. Tudi pri nas ga že nekaj časa pečem kar sama.

    OdgovoriIzbriši
  2. Oooo, tudi pri tebi diši kruh - včeraj zvečer sem ga tudi jaz pekla ampak na 250 stopinj pa še nisem probala - začnem na 200, potem pa na 190 stopinj. Tvoj zgleda, da je prestal to vročino, zato bom poskusila še sama. Sedajle je v pečici pa -- ne ni kruh ampak obeski iz fimo mase. lep adijo

    OdgovoriIzbriši
  3. Super recept, sproban in povem ti, da je res krasno uspel :).

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...