nedelja, 10. oktober 2010

Kako čudovit vonj ...

PEČENA JABOLKA s sočnim nadevom iz rozin
Sestavine:
2 velika jabolka
25 g mešanih kandiranih sadežev
2 žlici rozin
1 vanilij sladkor
1 žlica tekočega medu
25 g sesekljanih mandljev
1 ščepec Kotanyi cimeta
1 dl sladkega vina (uporabila sem Janževec)

Pečico segrejte na 200 stopinj. Jabolka operite, jih osušite in peščišče odstranite s posebnim kuhinjskim pripomočkom (gre tudi z nožem). Jabolka postavite v namaščen pekač.
Za pripravo nadeva zelo drobno sesekljajte kandirane sadeže. Primešajte jim rozine, sladkor, tekoč med, sesekljane mandlje in mlet cimet. Z zmesjo nadevajte jabolka. Na vsako jabolko položite košček masla. V pekač prilijte vino in jabolka pecite približno 30 minut. Po koncu peke jih vzemite iz pečite in takoj postrezite.

Dober tek!

1 komentar:

  1. Mmmmmmmmmm, pečena jabolka , cimet, kandirano sadje, med..........., popolne sestavine za imeti se lepo in okusno nekje na toplem v prihajajoččih jesenskih dneh :).

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...