nedelja, 3. oktober 2010

Rolada brez moke

ROLADA S KISLO SMETANO Sestavine biskvit:
6 jajc
6 žlic sladkorja
6 žlic mletih orehov (ali lešnikov ali kokosove moke)
1/2 pecilnega praška
Sestavine nadev:
2 kisli smetani
2 vanilij sladkorja

Rumenjake stepemo, da narastejo, po žlicah dodamo sladkor in mešamo, da se sladkor stopi. Dodamo pecilni prašek in mlete orehe in vse dobro premešamo. Iz beljakov stepemo trd sneg (trik, da je sneg čimbolj trd: beljakom dodajte ščepec soli) in ga rahlo (ročno) primešamo ostalim sestavinam.
Biskvit vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem in damo v pečico, ki jo predhodno segrejemo na 200 stopinj. Pečemo 12-15 min. Ko je biskvit pečen, še toplega s peki papirjem zvijemo v rolo in pustimo, da se ohladi.
Kislo smetano zmešamo z vanilij sladkorjem in mešamo, da dobimo gladko zmes. Nadev namažemo na biskvit in ga ponovno zvijemo. Rolado čimdlje pustimo v hladilniku (čez noč), da se navlaži, kisla smetana pa strdi.
Dober tek!

3 komentarji:

  1. O, to pa poznam! Moram mamo spomniti, da jo naredi, moje rolade so vedno bolj "zloženke" kot "zrolanke":-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ej Maja, sej videz včasih ni tako važen, važen je, da je okusno! Sicer pa je tale recept zelo zelo preprost in če rolaš biskvit še topel s peki papirjem, se prav lepo zrola :-))

    OdgovoriIzbriši
  3. Tako rolado pa tud jest nardim, je najljubša rolada moje hčere, pa še enostavna je :).

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...