sobota, 30. oktober 2010

Slivovi mafini

SOČNI KOLAČKI S PINJENCEM
Sestavine:
200 g sliv
300 g moke
1 jajce
1 pecilni prašek
1 žlička Kotanyi cimeta v prahu
100 g rjavega sladkorja
80 ml sončničnega ali repičnega olja
250 ml pinjenca ali jogurta

Pečico segrejte na 180 stopinj. Slive operite, jim odstranite koščice in jih na drobno narežite. Moko zmešajte s pecilnim praškom in cimetom. V drugi posodi razžvrkljajte jajce, dodajte sladkor, olje in pinjenec in dobro premešajte. Dodajte suho mešanico in na hitro premešajte, da se moka navlaži. Na koncu vmešajte slive.
Pekač za mafine namastite in pomokajte ali obložite s papirnatimi modelčki. Vdolbine do 2/3 napolnite s testom. Mafine pecite v pečici 30 minut. Še tople vzemite iz pekača in jih ohladite na rešetki. Po želji jih posujte s sladkorjem v prahu.
Dober tek!

2 komentarja:

  1. Mafini so res krasni za hitro pripravo sladkega prigrizka.
    30 minut priprave in 30 minut peke in že se sladkamo :-))

    OdgovoriIzbriši
  2. Kar vonjam, kako morajo dišati. Vonj cimeta imam rada in prav paše v takle dan. Jih bom kmalu poskusila speči. Hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...